İslâm Bilim Tarihine Damga Vuran İcatlar ve Havacılık Teknolojileriyle TEKNOFEST'teyiz!
20 Eylül 2018

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul 3. Havalimanı’nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde yerini alıyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde, Türkiye’de gençlerin teknoloji üretme ve geliştirme potansiyelini artırmak ve desteklemek amacıyla düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul 3. Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) iş birliğiyle TEKNOFEST’e katılan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin ile özdeşleşmiş İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ndeki havacılıkla ilgili bazı icatların sergilenmesi ve İslâm bilim tarihine damga vurmuş mucitlerin yeni nesle tanıtılması görevini üstleniyor.

Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) paydaşlığında festivalde yer alan FSMVÜ Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) ise havacılık malzeme teknolojilerini ve üretim sistemlerini teknoloji meraklılarına sunacak.

Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedeflerinde önemli rol oynayan kuruluşların paydaşlığında gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Eğitim ve proje odaklı çalışmalar yürüten Türkiye Teknoloji takımı Vakfı tarafından düzenlenen TEKNOFEST, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜBİTAK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumların yanı sıra; Aselsan, Baykar, TAI, TÜRKSAT, Roketsan, Havelsan, THY gibi ülkemizin önde gelen teknoloji firmaları tarafından desteklenmektedir.

Üniversite mensuplarımız İslâm bilim ve teknoloji tarihiyle ilgili çalışmaları görmek için İBTAV standını, ALUTEAM’in çalışmaları için SAHA İstanbul standını ziyaret edebilirler.

TEKNOFEST ile ilgili detaylar için https://www.teknofestistanbul.org/

Etkinlik Türü : Kültürel
Konum : 3. Havalimanı Yerleşkesi