Bilim Tarihi Bölümü, Dr. Öğretim Üyesi Nihal Fırat Özdemir’in yürütücülüğünde TÜBİTAK tarafından 4007 çerçevesinde desteklenen, “Bilim Tarihi Atölyeleri” başlığı altında bu yıl çok sayıda çalışmaya imza attı. Ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat 2023 depreminin yaralarının hızla sarılmasına destek olma amacıyla bölümümüz, proje kapsamında düzenlediği bir dizi etkinlikle pek çok çocuğun kalbine dokundu. Bir süreliğine de olsa okul sıralarından uzakta kalan öğrencileri bilimin sıcaklığıyla tanıştırarak geleceklerine yön verecek bilgi ve tecrübe sahibi olmalarına sağladı.
Neler Yapıldı?
Bu etkinlikler arasında Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 10,11,12 Mayıs 2023 tarihlerinde Bilim Şenliği projesi de vardı. Proje dahilinde bölgede düzenlenen başlıca 14 farklı atölye, 1 konferans, 1 söyleşi ve benzeri etkinlikler büyük beğeni toplamıştı. Projemize Kağıthane Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İslahiye Kaymakamlığı, İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İslahiye Belediyesi ve TÜRGEV’in katkıda bulunması, projenin geniş bir kesime fayda sunmasını sağladı.
Törene Yoğun İlgi
Bilim Tarihi Bölümü ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitüsü projesinin çeşitli aşamalarına katkı sunan gönüllüler için sertifika takdim ve teşekkür töreni düzenledi. Rektörümüz Prof. Dr. Lokman Gündüz ve Bilim Tarihi Bölüm Başkanı Mustafa Kaçar'ın da katıldığı törende Gaziantep şehrindeki projemiz dahilinde görev alan gönüllülerimiz, düzenlenen törenden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Birlikte Başaracağız!
Dr. Öğr. Üyesi Nihal Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada Bilim Tarihi Bölümü ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitüsü olarak çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi. FSMVÜ Bilim Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar da proje hakkında kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, deprem bölgesinde yapılan faaliyetlerin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Son konuşmayı ise Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Enstitü ve Belediye beraberliğinin önemine vurgu yaparak tamamladı. Program, daha sonra proje süresince kayda alınan görsellerin ekrana yansıtılması ve projede görev alan katılımcıların deneyim paylaşımları ile tamamlandı. Program sonunda katkıları için Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun’a bölüm ve enstitümüzce teşekkür hediyeleri sunuldu. Program vesilesiyle 6 Şubat Depremlerinin yeniden gündeme getirilmesi ve bölge ihtiyaçları konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.