Haber: Selma Dursun, Bilim Tarihi Bölümü, 2.Sınıf Öğrencisi
Bilim Tarihi Bölümü öğrencilerinin katılımıyla Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Göksu koordinatörlüğünde ''Botanikten Sanata'' sergi gezisi düzenlendi. Resimli Türkiye Florası Projesi ressamlarından Yasemin Demir'in anlatımlarının eşlik ettiği gezide, çeşitli tıbbi ve aromatik bitkilerin çizimlerinin incelenmesini yapan bilim tarihi öğrencilerine, botanik resimlemenin önemi vurgulandı.
Milli Saraylara bağlı Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergide, tıbbi ve aromatik bitkilerden 80'i aşkın resimleme yer alıyor. Sergide hayıt ağacından sığla ağacına, hahaştan tatlı bademe, solucan otundan kırlangıç otuna kadar pek çok tıbbi ve aromatik bitki resimlemeleriyle birlikte bitkilerin literatür bilgilerinden coğrafi yayılımına, tıbbi kullanımlarından fiziki özelliklerine önemli bilgiler de sergide bulunmakta.
Sanatla bilimin kesiştiği botanik resimlemenin, botanikçilerin ve botanik tarihçilerinin incelemelerinde büyük önem arz ettiğini aktaran Demir, nesli tehlikede olan bitkiler için de en iyi kaydın botanik resimleme olduğunu belirtti. Resimlemesi yapılan bitkiler için Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nden yararlanıldığını aktaran Demir, aynı zamanda resimleme aşamalarını anlattı. Sabır ve sıkı bir gözlem gerektiren bu sanatta, bitkilerin dönemsel özelliklerini kaydedebilmek adına bazen bir yılı bulan bitki takibinin sonucunda bu detaylı resimlemelere ulaşıldığını aktardı.